Składniki: ½ kg ryby (serwicz) 1 łyżeczka soli oregano sok z limety 3 cebulki dymki papryczka chili świeża kolendra Sposób wykonania: Rybę skropić sokiem z limety i oprószyć solą oraz oregano. Odstawić na 10 minut. Po tym czasie dodać posiekaną cebulkę, chili oraz kolendrę. Całość wymieszać.
Tag: skałdniki
Listy
Farsz z boczku do ziemniaków
by Izabella Kędra • • 0 Comments
Składniki: 15 dag cebuli 10 dag boczku ½ pęczka natki pietruszki 2 łyżki przecieru z jabłek sól pieprz Sposób wykonania; Cebulę posiekać a boczek pokroić w kostkę i razem przesmażyć. Następnie dodać przecier z jabłek i posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Zupa jarzynowa Jadzi
by Oliwia Migdał • • 0 Comments
Listy
Marynata z limonką i imbirem
by Adam Szymborski • • 0 Comments
Składniki: półtorej łyżki skórki startej z limonek 6 łyżek soku z limonek 2 strąki papryczki chili łyżeczka startego imbiru łyżeczka curry 100 ml oleju Sposób wykonania: Skórkę i sok z limonki wymieszać z posiekaną papryczką chili, imbirem, curry oraz olejem.