Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: skałdniki

Pasta rybno-pieczarkowa

Składniki: puszka ryby w oleju 2 jaja ugotowane na twardo 25 dag pieczarek spora cebula łyżka margaryny natka pietruszki pieprz sól Sposób wykonania: Rybę rozdrobnić widelcem. Następnie jajka ugotowane na twardo oraz pieczarki pokroić w drobną kostkę. Posiekać jeszcze cebule oraz natkę pietruszki. Wrzucić jeszcze kawałek margaryny i całość dokładnie ucierać aż powstanie jednolita pasta.…

Pasta ze szprotek

Składniki: 100 g wędzonych szprotek 100 g sera topionego o smaku śmietankowym mała cebula pęczek szczypiorku sok z małej cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Szprotki rozetrzeć razem z serkiem topionym. Następnie dodać posiekaną cebulę i szczypiorek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.

Pasta z soi i pieczarek

Składniki: szklanka ugotowanej soi 2 cebule 15 dag pieczarek 2 łyżki masła jajko ugotowane na twardo łyżka jogurtu 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać, pieczarki i jajka pokroić w drobną kostkę i dodać do soi. Dodać jeszcze miękkie masło, jogurt oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do…

Pasta z makreli z jajkiem

Składniki: 1 duża makrela wędzona 1 cebula 2 jajka ugotowane na twardo 2 -3 ogórki kiszone majonez sól, pieprz Sposób wykonania; Mięso makreli rozdrobnić widelcem. Następnie cebulę posiekać a jajko i ogórki drobno pokroić i dodać do ryby. Dodać jeszcze majonez i całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.