Składniki:
- 8 filetów śledziowych
- ½ konserwowego groszku
- 2 jaja na twardo
- 2 średnie cebule
- 1 kiszony ogórek
- 1 jabłko
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- 2 kopiaste łyżki siekanej zielonej pietruszki
Składniki 1,50 dorsza 1 czubata łyżka suszonego koperku sól pieprz oliwa Sposób wykonania: Oczyszczonego dorsza posmarować oliwą. Następnie oprószyć solą oraz pieprzem z obu stron. Do środka ryby wstawić gałązki koperku. Piec rybę na zloty kolor na ruszcie.
Składniki: 10 dag szynki 2 dag masła 1-2 łyżeczki musztardy łyżka koperku łyżka rzeżuchy sól pieprz Sposób wykonania: Szynkę pokroić w kosteczkę i dodać ją do masła. Wrzucić jeszcze posiekany koperek i rzeżuchę oraz łyżeczkę musztardy. Całość dokładnie utrzeć na jednolitą pastę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 1 l kurek 20 dag piersi z kurczaka 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 1 cebula ½ szkl śmietany sól pieprz bazylia majeranek Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę po czym wrzucić do niej kurczaka pokrojonego w kostkę i chwilę smażyć. Następnie wrzucić kurki i trzymać na ogniu około 20 minut. Po tym…