Składniki: 6 jaj ugotowanych na twardo mała puszka tuńczyka sól pieprz sos: 20 dag szpinaku 2 ząbki czosnku sok z cytryny sól pieprz cukier 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić na połówki. Przekroić je wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć żółtka. Wyjęte żółtka utrzeć…
Tag: sery
Listy
Jaja faszerowane z kiełkami pszenicy
by Konrad Jedliński • • 0 Comments
Składniki: 2 szklanki kiełków pszenicy marchewka cebula 3 łyżki oleju łyżka soku z cytryny 3 jaja ugotowane na twardo posiekana natka pietruszki sól Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić wzdłuż na pół. Następnie delikatnie wyjąć żółtka, które drobno posiekać. Dodać do żółtek posiekaną marchewkę, kiełki pszenicy, cebulę i natkę…
Listy
Jaja faszerowane po polsku z grzybkiem
by Kacper Kryński • • 0 Comments
Listy
Pasta z serka topionego z orzechami
by Ada Paluszkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 2 kremowe serki topione 3 łyżki masła 3 łyżki gęstej śmietany 10 dag drobniutko posiekanych orzechów laskowych Sposób wykonania; Serek topiony i miękkie masło dokładnie ze sobą utrzeć. W trakcie dodawać jeszcze po łyżce śmietany. Na koniec wrzucić jeszcze posiekane orzechy i dokładnie wymieszać.



