Składniki: 1 duża bulwa kopru włoskiego pokrojona wzdłuż na ósemki 2 łyżek oliwy sól, pieprz ½ szklanki tartego sera parmezan ½ szklanki tartej bułki Sposób przyrządzenia: W rondlu zalać fenkuł wrzątkiem i odstawić na 7 minut, odcedzić. Suchy koper ułożyć na blasze do pieczenia, skropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem, posypać tartą bułką wymieszaną z…
Tag: ser
Listy
Piersi z kurczaka z dodatkami na grilla
by Kacper Rosiński • • 0 Comments
Listy
Dorsz pieczony z serem i śmietaną
by Renata Dobiega • • 0 Comments
Składniki: 1,5 kg filetów z dorsza 1 łyżeczka mielonej szałwii ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu ½ szklanki tartego żółtego sera 1 szklanka kwaśnej śmietany Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, podzielić na porcję. Przyprawić szałwią, solą i pieprzem. Porcje ryby ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypać tartym serem i polać śmietaną. Piec 20…
Listy
Grillowane tosty z serem Cheddar
by Renata Banach • • 0 Comments
Składniki: 4 kromki białego pieczywa tostowego 4 łyżeczki masła 4 plastry sera Cheddar Sposób przyrządzenia: Opiec jedną stronę chleba tostowego na średnio gorącym grillu. Zarumienioną stronę sera posmarować obficie masłem, położyć na niej plaster sera. Ponownie umieścić na grillu i piec aż ser zacznie się rozpuszczać. Podawać gorące.