Składniki:
- 1 łyżeczka masła
- 2 dag sera pleśniowego gorgonzola
- 1 kieliszek białego wina
- ½ szkl śmietany
Składniki: 1 op kiełków soi 1 sałata rzymska 3 połówki marynowanych gruszek 5 dag sera pleśniowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka sosu z marynowanych gruszek 1 łyżka octu estragonowego 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka posiekanej kolendry sól pieprz Sposób wykonania: Oliwę z oliwek wymieszać z sosem z marynowanych gruszek oraz octem estragonowym. Doprawić…
Składniki: 2 plastry wędzonej piersi indyka 2 gałązki selera naciowego 1 łyżka soku z cytryny garść orzechów włoskich 5 dag sera pleśniowego 1 łyżka koniaku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego sól pieprz cukier Sposób wykonania: Do sera dodać koniak, oliwę oraz ocet winny. Całość dokładnie utrzeć i doprawić do smaku solą,…
Składniki: jabłko 2 łyżki masła 4 jajka łyżka wody ¼ łyżeczki soli szczypta pieprzu 2 łyżki sera pleśniowego 2 łyżki startego parmezanu Sposób wykonania: Jabłko obrać i pokroić w plasterki, które poddusić na łyżce rozgrzanego masła. W miedzy czasie na drugą patelnię z rozgrzanym masłem wylać jajka roztrzepane z wodą, solą oraz pieprzem. Smażyć na…
Składniki: 2 selery 2 łyżki soku z cytryny 2 ząbki czosnku 20 dag mielonego mięsa drobiowego 1 szkl bulionu warzywnego 5 dag sera pleśniowego sól pieprz Sposób wykonania: Obrane selery przekroić na połówki po czym wydrążyć z nich miąższ i skropić sokiem z cytryny. Następnie wydrążony miąższ dodać do mięsa mielonego i…