Składniki:
- 150 g sera pleśniowego
- 100 g orzechów włoskich
- 100 g twarogu
- 50 g utartego sera ementalskiego
- 1 łyżka koniaku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Składniki:
Składniki: garść suszonych owoców: śliwki, morele op sera pleśniowego garść orzechów nerkowca kilka plasterków suszonej szynki Sposób wykonania: Szynkę pokroić na 2 cm paski. Następnie każdy suszony owoc owinąć paskiem szynki i nadziewać je na szpikulce od szaszłyków. Przeplatając orzechami nerkowca oraz kosteczkami sera pleśniowego. Podawać od razu po przygotowaniu.
Składniki: 4 gruszki kawałek sera plesniowego 8 łyżeczek żurawiny Sposób wykonania: Umyte gruszki przekroić na połówki ( nie obierać). Następnie delikatnie wydrążyć gniazda nasienne a w ich otwory włożyć po łyżce dżemu. Pokruszyć je jeszcze kawałkami sera i zawinąć całość w folię aluminiową. Grillować około 5-10 minut do miękkości gruszki.
Składniki: 2 duże selery 2 łyżki soku z cytryny 2 ząbki czosnku 20 dag mielonego mięsa drobiowego 1 szkl bulionu warzywnego 5 dag sera pleśniowego sól pieprz Sposób wykonania: Obrane selery przekroić na połówki z których wydrążyć miąższ. Wydrążone selery skropić sokiem z cytryny a miąższ pokroić w drobną kostkę. Dodać do niego mięso mielone,…