Składniki: 1 kg schabu bez kości 40 dkg sera Brie ½ szklanki białego wytrawnego wina ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki sok z cytryny 6 łyżek mąki 5-6 ząbków czosnku ½ szklanki oleju sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia; Mięso umyć, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić w grube plastry, około 8 sztuk. W każdym kotlecie…
Tag: ser brie
Sery
Pasta serowa ze śmietaną
by Wojciech Włodarczak • • 0 Comments
Składniki: 200 g sera brie 60 g sera rokfor 3 łyżki masła ¼ szkl. tłustej śmietany pieprz natka pietruszki Sposób wykonania: Oba rodzaje serów oraz masło dokładnie zmiksować po czym dodać śmietanę oraz pieprz. Ponownie zmiksować na jednolitą masę. Przełożyć do miseczki i dekorować natką pietruszki.
Sałatki
Sałatka z serem brie
by Amelia Sudoł • • 0 Comments
Składniki: 20 dag sera brie 1 mała kiść ciemnych winogron 1/2 główki sałaty 10 dag marynowanej dyni garść ziaren słonecznika pieprz 1 łyżka oleju Sposób wykonania: Ser kroimy w plasterki i mieszamy go razem z winogronami i dynią . A następnie umieszczamy je na liściach sałaty. Na sam koniec skrapiamy olejem, posypujemy pieprzem oraz słonecznikiem.
Gruszki
Gruszki z serem brie
by Witold • • 0 Comments
Składniki: 1 gruszka ¼ szkl. uprażonych orzechów nerkowca 2 łyżeczki masła 1 kliny 125 g sera brie 2 cząstki cytryny sól pieprz Sposób wykonania:Na rozgrzane masło wrzucić gruszkę obraną i pokrojoną w plastry.Oprószyć ją solą oraz pieprzem i trzymać na ogniu około 1 minutęPo tym czasie polać ją sokiem z cytryny i wyjąć z rondelka.W…
Sałatki
Sałatka z serem brie
by Renata Kałużna • • 0 Comments
Składniki:
- 1 żółta papryka
- 20 dag sera brie
- 2 pomidory
- 1 ogórek małosolny
- 1 cykoria
- sok z cytryny
- 1 czerwona cebula
- 3 łyżki pokrojonego szczypioru
Sos:
- 2 łyżki soku z cytryny
- po 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu i cukru
- 1/2 łyżeczki zmielonej łagodnej papryki
- 3 łyżeczki majonezu
Sposób wykonania:
Paprykę umyć pozbawić gniazda nasiennego, pokroić w cienkie plasterki. Ser pokroić w plasterki, pomidory na małe cząstki, ogórek w kostkę, a cebule w talarki. Cykorię pokrojoną w paseczki skroplić sokiem z cytryny. Składniki lekko wymieszać, wyłożyć na półmisek. Składniki sosu połączyć, polać sałatkę lekko wzruszyć.
Przepis nadesłano na Letni Konkurs Prymat przez Renata Kałużna