
Składniki:
- 3 pietruszki
- 5 marchewek
- 1 średni seler
- 1 por/ biała część/1 duża cebula
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżeczki masła
- 20 dkg makaronu krajanka
- 1 łyżka sosu sojowego
- szczypta majeranku
- ¼ łyżeczki imbiru
- sól, pieprzu do smaku

Składniki: 2 plastry wędzonej piersi indyka 2 gałązki selera naciowego 1 łyżka soku z cytryny garść orzechów włoskich 5 dag sera pleśniowego 1 łyżka koniaku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego sól pieprz cukier Sposób wykonania: Koniak wymieszać z oliwą z oliwek oraz octem winnym. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.…
Składniki: 50 dag selerów 30 dag jabłek pół szklanki majonezu cytryna sól pieprz musztarda pół pęczka kopru Sposób wykonania: Obrane selery i jabłka zetrzeć na tarce. Skropić je sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Następnie majonez wymieszać z musztardą. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sałatkę. Całość dokładnie wymieszać i posypać jeszcze posiekanym…
Składniki: listki sałaty 3 marchewki seler naciowy 300 g chudego bekonu 200 g twarożku pęczek szczypiorku 3 łyżki ketchupy 2 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Obrane marchewki pokroić w plasterki a seler zetrzeć na tarce. Bekon pokroić kostkę a twarożek rozdrobnić widelcem. Całość wymieszać dodajac jescze olej wymieszany z ketchupem. Doprawić do smku solą…
Składniki: 300 g czerwonych winogorn seler naciowy 50 g płatków migdałowych sok z cytryny 2 łyżki majonezu łyżka jogurtunaturalnego łyżeczka musztardy koperk sól pieprz Sposób wykonania: Winogorna opłukać. Seker posiekać i dodac do winogorn razem z płatkami migdałowymi. Następnie sok z cytryny wymieszać z majonezem, jogurtem oraz musztradą. Doprawić do smku solą oraz pieprzem i…