Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jarzynowe flaczki Iwony

Składniki:

  • 3 pietruszki
  • 5 marchewek
  • 1 średni seler
  • 1 por/ biała część/1 duża cebula
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżeczki masła
  • 20 dkg makaronu krajanka
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • szczypta  majeranku
  • ¼ łyżeczki imbiru
  • sól, pieprzu  do smaku

Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wszystkie jarzyny umyć, oczyścić i pokroić w cieniutkie paseczki, ugotować w 6 szklankach wody do miękkości. Wymieszać  mąkę z małą ilością wody, tak by nie było grudek i dodać do jarzyn. Zagotować , mieszając, dodać masło i przyprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem, imbirem i sosem sojowym. Przed podaniem wrzucić ugotowany makaron, podgrzać.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *