Składniki:
- 25 dkg boczku wieprzowego
- 1 cebula
- kilka piórek zielonej cebulki
- 1 łodyga selera naciowego
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól, pieprz, mielona gałka muszkatołowa
Składniki: 4 wędzone filety pstrąga 2 łodygi selera naciowego ½ czerwonej papryki 1 ogórek konserwowy 100 g gęstej śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Z ryby zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Następnie seler, paprykę i ogórka drobno pokroić, wymieszać z rybą. Dodać jeszcze śmietanę, wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 2 łyżki masła ¼ szkl. posiekanej cebulki ½ szkl. selera naciowego 2 łyżki mąki ½ łyżeczki pieprzu ¼ łyżeczki musztardy ½ łyzki sosu Worcester 1 szkl. mleka 1 ½ szkl. wywaru z kurczaka 2 szkl. startego sera cheddar sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć cebulkę oraz seler po czym dodać musztardę, sos,…
Składniki: 2 pęczki selera naciowego 2 łyżka masła ¾ szkl. wywaru z wołowiny ½ łyżeczki soli pieprz 2 łyżki posiekanego szczypiorku Sposób wykonania: Seler dokładnie oczyścić po czym pokroić na kawałki i wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem. Smażyć około 5 minut. Po tym czasie wlać wywar i gotować pod przykryciem około 10-12 minut. Po…