Składniki:
- 50 dkg schabu wieprzowego
- 3 cebule
- ½ litra jogurtu naturalnego
- 1 łyżka sosu sojowego
- ½ łyżeczki pokrojonego korzenia imbiru
- 2 goździki
- 2 łyżki oliwy
- sól, pieprz, papryka
Składniki: 2 kg schabu środkowego 20 ząbków czosnku 20 ziaren pieprzy masło sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć. Ostrym nożem nacinać głęboko i w powstałe otwory wkładać ząbki czosnku i ziarna pieprzu. Po naszpikowaniu mięso natrzeć solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Schab nasmarować masłem i piec schab…
Składniki: kotlety schabowe o grubości około 2, 5 cm bekon lub boczek w plastrach keczup pikantny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kotletom wyciętym ze schabu nadać kolisty kształt. Brzegi ponacinać ostrym nożem aby się nie zdeformowały podczas obróbki cieplnej. Lekko rozbić dłonią, brzegi opasać plastrami bekonu który przypinamy wykałaczkami lub obwiązujemy białą bawełnianą nicią. Przyprawiamy solą…
Składniki: schab musztarda migdały, rodzynki lub śliwki suszone bazylia, czosnek, papryka słodka jajko bułka tarta Sposób przyrządzenia: Schab rozbić, natrzeć bazylią, czosnkiem tartym, papryką słodką. Zostawić na 0,5 godziny. Posiekać migdały, namoczyć w gorącej wodzie rodzynki lub wypestkowane śliwki. Kotlety posmarować musztardą, nałożyć migdały (rodzynki, śliwki) i zawinąć. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć…