Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: schabowy

Schab w kapuście po góralsku

Składniki: 40 dag schabu 50 dag kapusty kwaszonej 3 dag smalcu 15 dag cebuli, 1/2szklanki śmietany 1 łyżka mąki 3 ząbki czosnku sól,  czerwona sproszkowana papryka Sposób przyrządzenia: Mięso opłukać, osuszyć i pokroić na porcje, nie usuwając kości. Przygotowane kotlety zbić tłuczkiem, oprószyć mąką (pół łyżki), obrumienić na rozgrzanym tłuszczu i oprószyć papryką. Cebulę obrać,…

Schab pieczony w ciemnym piwie

  Składniki: 80 dag schabu środkowego sól, pieprz 2 ząbki czosnku 1/2 kostki bulionowej 3/4 szklanki ciemnego piwa 2 łyżki margaryny 1/2 łyżeczki rozmarynu 12 dag łuskanych orzechów włoskich 1/3 szklanki śmietanki Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, obwiązać grubą nitką, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 30 min. Czosnek obrać, posiekać. Kostkę bulionowa rozpuścić w…

Schabowy z kością z grilla

Składniki: 4 kotlety schabowe z kością (3 cm grubości) Marynaty: ½ szklanki soku cytrynowego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oliwy z oliwek ¼ łyżeczki soli ½ łyżeczki cukru szczypta posiekanego rozmarynu ¼ łyżeczki pieprzu Sposób przyrządzenia: Wymieszać dokładnie składniki marynaty. Każdy kotlet lekko rozbić tłuczkiem do mięsa, zamarynować na około 30 minut. Wyjąc z…

Kotlet wieprzowy z bananami

Składniki: 8 kotletów z karczku 2 banany 4 plastry żółtego sera sok z cytryny 1 łyżka masła 1 łyżka miodu 4 łyżki oliwy 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Miód dokładnie wymieszać z oliwą, polać marynatą przyprawione mięso, odstawić do lodówki na około 1, 5 godziny. Banany obrać, podzielić na ćwiartki, skropić…

Schab po góralsku z grilla

Składniki: 1 kg schabu środkowego oscypek Marynata: 1/4 szklanki piwa 1/4 szklanki oliwy 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżką octu winnego 1 łyżeczka ostrej musztardy 2 posiekane cebule możliwie razem ze szczypiorkiem łyżkę posiekanej natki pietruszki 2 laurowe listki 1 rozgniecione ziarno ziela angielskiego Sposób przyrządzenia: Z umytego i osuszonego wykroić kotlety o grubości…