Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: schab

Gulasz ze schabu i fasoli

Składniki: 4 plastry schabu mąka 2 łyżki oleju sól pieprz 1 cebula 1 opakowanie białej fasoli w sosie pomidorowym 1 opakowanie czerwonej fasoli kidney 3 łyżki przecieru pomidorowego ½ l bulionu ½ łyżeczki majeranku natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso pokroić w paski, które obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem.…

Schab z migdałami

Składniki: 150 g marchwi 3 cebule 1 kg schabu sól pieprz 4-5 łyżek oleju ½ l czystego bulionu 1/8 l czerwonego wina 50 g konfitury morelowej 25 dag płatków migdałowych 100 g śmietanki kremówki 1 łyżka mąki 3 łyżki wody Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem po czym obsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie dodać…

Schab ze śliwkami Aliny

Składniki: 1,5 kg schabu środkowego 100 g śliwek sól pieprz ½ l wywaru mięsnego 1 cebula 150 g śliwek suszonych czerwone wino 2 łyżki mąki Sposób wykonania: Mięso nakłuć z obydwu stron i włożyć w nie śliwki popychając aby weszły jak najdalej. Następnie oprószyć solą oraz pieprzem i przełożyć do brytfanny. Całość zalać wywarem dodać…

Schab wędzony zapiekany

Składniki: ½ l wody 1 łyżeczka bulionu sól 750 g schabu wędzonego margaryna 1 mała puszka pieczarek w zalewie sok z ½ cytryny ½ pęczka natki pietruszki 150 g tartej bułki Sposób wykonania: Schab zalać wodą wymieszaną z  bulionem. Oprawić solą i trzymać na małym ogniu około 15 minut. Po tym czasie schab wyjąć i…