Składniki: 2 kg schabu bez kości ½ kg pieczarek 3 pęczki natki pietruszki 5 ząbków czosnku olej ½ kg sera camembert masło 40 dkg migdałów sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osączyć na papierowym ręczniku i przeciąć wzdłuż, rozbić tłuczkiem na duży płat. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, rozetrzeć ze solą i…
Tag: schab
Listy
Makaron spaghetti ze schabem i warzywami
by Asia Kortas • • 0 Comments
Składniki: 1 opakowanie makaronu spaghetti 30 dkg schabu 5 łyżek oleju 1 mały kalafior 1 mały brokuł 1 cebula 2 papryki czerwone 2 papryki żółte 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 ½ szklanki bulionu warzywnego kilka listków bazylii sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Schab umyć, osączyć i pociąć na małe kawałeczki , zrumienić na połowie…
Listy
Zawijasy schabowe z gruszką
by Ewelina Czapka • • 0 Comments
Schab
Schabowe z groszkiem
by Jadwiga Bugała • • 0 Comments
Składniki: 4 kotlety schabowe ½ op. mrożonego groszku łyżka masła 2 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Schabowe lekko rozbić tłuczkiem po czym na środku każdego plastra zrobić nacięcie tak aby powstały kieszonki, które oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie groszek odcedzić z zalewy i zblanszować go w osolonej wodzie po czym do każdej kieszonki włożyć…
Schab
Schab w cebuli
by Małgorzata Zalas • • 0 Comments
Składniki: 1 ½ kg schabu 1 kg cebulek szalotek 1 marchewka 1 pietruszka 1 seler 1 ½ szklanki octu balsamicznego oliwa sól, cukier i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, pokroić w talarki, zeszklić na złocisty kolor, zalać octem balsamicznym, posypać solą i cukrem i odstawić na12 godzin do lodówki. Schab umyć i osączyć…