Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron spaghetti ze schabem i warzywami

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu spaghetti
  • 30 dkg schabu
  • 5 łyżek oleju
  • 1 mały kalafior
  • 1 mały brokuł
  • 1 cebula
  • 2 papryki czerwone
  • 2 papryki żółte
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 ½ szklanki bulionu warzywnego
  • kilka listków bazylii
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Schab umyć, osączyć i pociąć na małe kawałeczki , zrumienić na połowie oleju na złocisty kolor. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, osączyć i usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Kalafior i brokuły oczyścić i rozdzielić na różyczki. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie około 8-10 minut, odcedzić. Na patelni wlać pozostały olej i wrzucić marchewkę, smażyć kilka minut. Dołożyć pozostałe warzywa i mięso, podlać bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dusić 10 minut. Makaron wymieszać z sosem i udekorować listkami bazylii.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *