Składniki: 1 świeża rukola 2-3 ząbki czosnku oliwa sok z cytryny lub ocet winny sól pieprz parmezan Sposób wykonania; Rukole porwać na mniejsze kawałki, czosnek posiekać. Skropić całość oliwą i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Posypać startym parmezanem.
Tag: sałatki
Listy
Sałatka z arbuza i porzeczek
by Krystyna Rzepa • • 0 Comments
Składniki: arbuz 20 dag porzeczki 30 dag ciemnych drobnych winogron 3 renklody 1 kieliszek rumu listki świeżej mięty tub melisy do dekoracji Sposób wykonania; Z arbuza specjalną łyżeczką wydrążyć kuleczki. Winogrona pozostawić w całość lub przekroić na połówki, obrane jabłka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i skropić rumem. Na koniec posypać porzeczkami…
Listy
Sałatka z ryżu u tuńczyka
by Kamila Cioch • • 0 Comments
Składniki: puszka tuńczyka torebka ugotowanego ryżu puszka kukurydzy trochę posiekanej cebuli sol pieprz Sposób wykonania: Tuńczyka rozdzielić widelcem na mniejsze kawałki. Dodać go do ryżu razem z odsączoną z zalew y kukurydzą i posiekaną cebulą. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Czerwona kapusta z ananasem Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: czerwona kapusta około 1 kg 3 jabłka 8 dkg masła 1 duża cebula goździki ½ listka laurowego 4 łyżki czerwonego wina 4 łyżki soku ananasa z puszki sól, pieprz do smaku 2 łyżeczki octu winnego Do przybrania: 3-4 krążki ananasa 2 dkg masła Sposób przyrządzenia: Kapustę poszatkować. Jabłka umyć, podzielić na ćwiartki i usunąć…
Listy
Sałatka z indykiem i ziołami Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 40 dkg piersi z indyka sok z 4 cytryn 2 ogórki pęczek rzodkiewek 1 szklanka śmietany 2 łyżki octu winnego 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól, grubo zmielony pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić na grubsze paseczki, oprószyć solą i pieprzem, zalać sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na…