Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: rzodkiewki

Pasta z twarogu i rzodkiewek

Składniki: 200 g twarogu 2 pęczki rzodkiewek ½ pęczka koperku sok z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Rzodkiewki zetrzeć na tarce po czym odstawić. Gdy puszczą sok, odcisnąć go i dodać do nich rozgnieciony widelcem ser. Dodać jeszcze posiekany koperek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Sałatka wiosenna Marzeny

Składniki: 2 małe ogórki 2 pomidory 4 duże rzodkiewki sałata szczypiorek śmietanka 12% sól pieprz do smaku Sposób wykonania: Wszystkie warzywa umyć dokładnie pod bieżącą wodą. Pomidory pokroić w ćwiartki i wrzucić do miski. Ogórki obrać ze skórki, pokroić w cienkie plasterki i wrzucić do miski. Rzodkiewkę pokroić w plasterki i połączyć z ogórkami i…

Sos rzodkiewkowo-szczypiorkowy

Składniki 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 1/4 pęczka szczypiorku Sól pieprz Sposób wykonania: Rzodkiewki i szczypiorek bardzo drobno pokroić. Następnie dodać majonez oraz jogurt. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Sos rzodkiewkowo śmietankowy

Składniki: 5 dkg oczyszczonych rzodkiewek ½ szklanki majonezu ½ szklanki gęstej śmietany 1 łyżeczka soku z cytryny sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone rzodkiewki zetrzeć na drobnej tarce, odsączyć sok. Tartą rzodkiewkę i pozostałe składniki dokładnie wymieszać, przełożyć do wyparzonego słoika, przechowywać w lodówce. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Gabrysię Radosz