Składniki: 200 g twarogu 2 pęczki rzodkiewek ½ pęczka koperku sok z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Rzodkiewki zetrzeć na tarce po czym odstawić. Gdy puszczą sok, odcisnąć go i dodać do nich rozgnieciony widelcem ser. Dodać jeszcze posiekany koperek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Tag: rzodkiewki
Listy
Sałatka wiosenna Marzeny
by m258 • • 0 Comments
Składniki: 2 małe ogórki 2 pomidory 4 duże rzodkiewki sałata szczypiorek śmietanka 12% sól pieprz do smaku Sposób wykonania: Wszystkie warzywa umyć dokładnie pod bieżącą wodą. Pomidory pokroić w ćwiartki i wrzucić do miski. Ogórki obrać ze skórki, pokroić w cienkie plasterki i wrzucić do miski. Rzodkiewkę pokroić w plasterki i połączyć z ogórkami i…
Listy
Sos rzodkiewkowo-szczypiorkowy
by Olga • • 0 Comments
Składniki 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 1/4 pęczka szczypiorku Sól pieprz Sposób wykonania: Rzodkiewki i szczypiorek bardzo drobno pokroić. Następnie dodać majonez oraz jogurt. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Pasta jajeczna z kawałkami rzodkiewek
by Monika • • 0 Comments
Składniki: 4 jaj 3 rzodkiewki 3 łyżki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym pokroić i dodać do nich majonez. Na koniec dodać rzodkiewki pokrojone w drobną kostkę. Całość jeszcze raz wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Sos rzodkiewkowo śmietankowy
by Gabrysia Radosz • • 0 Comments
Składniki: 5 dkg oczyszczonych rzodkiewek ½ szklanki majonezu ½ szklanki gęstej śmietany 1 łyżeczka soku z cytryny sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone rzodkiewki zetrzeć na drobnej tarce, odsączyć sok. Tartą rzodkiewkę i pozostałe składniki dokładnie wymieszać, przełożyć do wyparzonego słoika, przechowywać w lodówce. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Gabrysię Radosz