Składniki: 300 g małych pieczarek 2 ogórki kiszone 1 pęczek rzodkiewek 2 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany sól pieprz cukier ocet ½ pęczka koperku Sposób wykonania: Pieczarki sparzyć wrzątkiem po czym pokroić na mniejsze kawałki. Ogórki pokroić w kostkę a rzodkiewki w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie majonezem połączyć ze śmietana i…
Tag: rzodkiewki
Listy
Rzodkiewki w śmietanie duszone
by Kinga Kołodziejczyk • • 0 Comments
Składniki: ½ kg rzodkiewek 3 łyżki masła sól do smaku 3 łyżki maki ½ szklanki śmietany posiekany zielony koperek Sposób przyrządzenia: Rzodkiewki umyć, pokroić na połówki , zalać niewielką ilością wody, osolić, dodać masło i zagotować. Śmietanę rozmieszać z mąką, rozprowadzić wywarem z gotowania rzodkiewki, zagotować, dodać do rzodkiewek. Posypać posiekanym zielonym koperkiem.
Listy
Surówka z rzodkiewek i kalarepy
by Karina Sobczak • • 0 Comments
Składniki: 2 pęczki rzodkiewek 2 kalarepy 100 ml kwaśnej śmietany 1 pęczek koperku sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Obrane kalarepy i rzodkiewki zetrzeć na tarce a koperek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając jeszcze śmietanę. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.
Listy
Surówka z rzodkiewek i śmietany
by Renata Andrzejewska • • 0 Comments
Składniki: 3 pęczki rzodkiewek 100 ml kwaśnej śmietany ½ pęczka koperku sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Oczyszczone rzodkiewki pokroić w plasterki, dodać posiekany koperek oraz śmietanę. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.
Listy
Rzodkiewki z wody
by Teresa Adamczyk • • 0 Comments
Składniki: 2 pęczki rzodkiewek 2 łyżki masła sól cukier Sposób wykonania: Rzodkiewki oczyścić po czym wrzucić je do 500 ml osolonego wrzątku. Dodać jeszcze szczyptę cukru i gotować około 5 minut. Po tym czasie rzodkiewki odcedzić, ponownie wrzucić do garnka i dodać kawałek masła. Całość wymieszać i trzymać na ogniu jeszcze około 3 minut.