Składniki:
- zsiadłe mleko 20 dag
- sok z cytryny 1 sztuka
- posiekany świeży koperek 2 łyżki
- rzeżucha 1 pojemnik
- bazylia 2 łyżki
- pieprz
- sól
- sos Worcester 1 łyżka
Składniki: • 20 dag rzeżuchy • 3 dag oleju • sok z cytryny lub kwas z buraków • sól • cukier Sposób przyrządzenia: Młode liście opłukać, osączyć z wody. Rzeżuchę pokroić. Olej rozmieszać z dwiema łyżkami wody, doprawić do smaku solą, cukrem, sokiem z cytryny lub kwasem z buraków. Zalać rzeżuchę, wymieszać.
Składniki: • 30 dag piersi z kurczaka • 10 dag najzwyklejszej szynki • 2/3 szklanki rzeżuchy • 4 szklanki rosołu drobiowego (czyli 2 kostki w litrze wody) • łyżka sosu sojowego • łyżka mąki ziemniaczanej • łyżeczka przyprawy "jarzynka" • spora szczypta imbiru Sposób przyrządzenia: Zaczynamy od błyskawicznego marynowania kurczaka – sos sojowy mieszamy z…