Składniki: 4 pory ( białe części) 1 koperek opakowanie mrożonego szpinaku szklanka ryżu około 0.5 szklanki oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia: Na rozgrzany olej wrzucić pokrojone w talarki białe części pora, podsmażyć, i dodać pokrojony koperek, chwilkę dusić pod przykryciem i dodać szpinak. Wszystko "dusić" pod przykryciem około 10 min, na małym ogniu, po czym…
Tag: ryżowe
Risotto
Risotto grzybowe Marleny
by Marlena • • 0 Comments
Ryż
Ryż z jabłkami Joanny
by Joanna Kita • • 0 Comments
Składniki: 1 szklanka ryżu 3 jabłka starte na tarce (słodkie) 2 łyżki cukru Cynamon Sposób przyrządzenia: Jabłka ścieramy na drobnych oczkach, słodzimy i dodajemy cynamon delikatnie podsmażamy. Ryż gotujemy na sypko (może być jeszcz3 lekko twardawy – taki na „dojście”. Do naczynia żaroodpornego przekładamy ryż, i nakładamy gruba warstwę podsmażonych jabłek. Wstawiamy do piekarnika i…
Ryż
Kulki ryżowe
by Ewelina Gierłach • • 0 Comments
Składniki : 250 g ryżu ok. 0,5 szklanki sera żółtego startego 1 jajko, sól, pieprz bułka tarta tłuszcz do smażenia Sposób przyrządzenia : Połączyć ugotowany ryż, ser i jajko muszą mieć taką konsystencję, żeby dało się formować kulki. Wcześniej przyprawić. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć w rozgrzanym oleju. Przepis nadesłany na konkurs „Wakacyjny konkurs…
Ryż
Ryż z migdałami i ziołami Marzeny
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 8 dag. długo ziarnistego ryżu 2 dag. migdałów 30 ml. oliwy 5 g. vegety5 g. posiekanego koperku 5 g. świeżej mięty Sposób przyrządzenia: Rozgrzać oliwę i prażyć migdały przez 3 minuty. Dodać ryż i mieszając prażyć jeszcze 4 minuty. Doprawić vegetą i zalać gorącą wodą. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 15 minut.…