Składniki: 1 kg sandacza 150 g pieczarek 30 g tłuszczu 30 g mąki 40 g masła sól posiekana natka pietrsuzki Sposób wykonania: Sandacza odfiletować i pokroić na porcję, które oprószyć solą i obtoczyć w mące po czym smażyć na rozgzranym tłuszczu. W między czasie pieczarki pokroić w plasterki i obsmazyć je na rozgzranym maśle po…
Tag: ryby
Listy
Stek z łososia z pieprzem
by Konrad Kurzyński • • 0 Comments
Listy
Karp smażony z płatkami migdałowymi
by Maria Dura • • 0 Comments
Listy
Śledzie w zalewie pomidorowej
by Waldek • • 0 Comments
Składniki ok. 1 kg śledzi matiasów 1/2 szklanki oleju 1 słoiczek przecieru pomidorowego 1 cytryna 4 łyżki miodu garstka rodzynek 4 duże cebule Sposób wykonania; Śledzie zalać wodą i odstawić na kilka godzin. W miedzy czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać miód, rodzynki oraz przecier pomidorowy. Całość dokładnie wymiesza i odstawić do…


-238x300.jpg)
.jpg)

