Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryby

Sandacz przykryty pieczarkami

Składniki: 1 kg sandacza 150 g pieczarek 30 g tłuszczu 30 g mąki 40 g masła sól posiekana natka pietrsuzki Sposób wykonania: Sandacza odfiletować i pokroić na porcję, które oprószyć solą i obtoczyć w mące po czym smażyć na rozgzranym tłuszczu. W między czasie pieczarki pokroić w plasterki i obsmazyć je na rozgzranym maśle po…

Śledzie w zalewie pomidorowej

Składniki ok. 1 kg śledzi matiasów 1/2 szklanki oleju 1 słoiczek przecieru pomidorowego 1 cytryna 4 łyżki miodu garstka rodzynek 4 duże  cebule Sposób wykonania; Śledzie zalać wodą i odstawić na kilka godzin. W miedzy czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać miód, rodzynki oraz przecier pomidorowy. Całość dokładnie wymiesza i odstawić do…