Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie w zalewie pomidorowej

Składniki

  • ok. 1 kg śledzi matiasów
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 słoiczek przecieru pomidorowego
  • 1 cytryna
  • 4 łyżki miodu
  • garstka rodzynek
  • 4 duże  cebule

    Sposób wykonania;
    Śledzie zalać wodą i odstawić na kilka godzin.
    W miedzy czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać miód, rodzynki oraz przecier pomidorowy.
    Całość dokładnie wymiesza i odstawić do ostygnięcia.
    Doprawić do smaku sokiem z cytryny.
    Śledzie odsączyć z wody i zalać je zalewą.
    Odstawić na 24 godziny.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *