Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryby

Szaszłyki z węgorza z kawałkami chleba

Składniki: 80 dag węgorza 4 kromki chleba 2 cebule sól pieprz Sposób wykonania: Rybę oczyścić i pokroić na kawałki, które oprószyć solą. Następnie cebulę pokroić na plastry a chleb na kawałki. Nabijać na przemian na szpadki do szaszłyków. Posypać całość solą oraz pieprzem i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 15 minut. W trakcie pieczenia co…

Zapiekanka z dorsza w zieleninie

Składniki: 40 dag filetów dorsza ½ kostki masła 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku 5 łyżek bułki tartej 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cytryna 1 łyżka parmezanu sól pieprz 1 łyżka masła do formy Sposób wykonania: Do masła wrzucić posiekany szczypiorek, natkę pietruszki oraz…

Dorsz zapiekany z kapustą kwaszoną

Składniki: 40 dag filetów z dorsza 1 cebula 30 dag kapusty kwaszonej 1 szkl bulionu warzywnego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 listek laurowy 1 łyżka posiekanej natki pietruszki ½ łyżeczki ziół prowansalskich sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać poszatkowaną kapustę i zalać całość bulionem warzywnym. Dodać zioła prowansalskie, pokruszony…