Składniki: 4 pstrągi 4 gałązki pietruszki 4 plastry cebuli sok z 1 cytryny 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki kminku Sposób wykonania: Do miseczki wlać sok z cytryny. Dodać oliwę z oliwek, kminek oraz sól i pieprz do smaku. Do powstałej maranty włożyć wypatroszone ryby i odstawić na…
Tag: ryby
Porady i Ciekawostki
Sandacz zapiekany z kurkami z żółtym serem
by Konrad Radzikowski • • 0 Comments
Składniki:
- 80 dag sandacza
- 20 dag kurek
- 2 cebule
- 4 łyżki masła
- ½ szkl śmietany
- 5 dag żółtego sera
- sól
- pieprz
Porady i Ciekawostki
Pstrąg marynowany Justyny
by Justyna Kalbarczyk • • 0 Comments
Składniki: 4 pstrągi 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu 2 łyżki białego wytrawnego wina 3 łyżki bułki tartej 4 łyżki masła 1 jajko sól pieprz Sposób wykonania: Pstrągi dokładnie oczyścić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Następnie oliwę wymieszać z winem, octem, solą oraz pieprzem. Powstałą marynatą zalać pstrągi i wstawić na kilka godzin…
Porady i Ciekawostki
Pstrąg z migdałami i fenkułem
by Karolina Cicha • • 0 Comments
Składniki: 4 pstrągi 3 bulwy fenkułu 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki garść płatków migdałowych ½ cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczony fenkuł pokroić na plasterki i obsmażyć je na rozgrzanym tłuszczu. Następnie pstrągi oprószyć je solą oraz pieprzem i obtoczyć w płatkach migdałowych. Przełożyć je na patelnie…
Porady i Ciekawostki
Lin w śmietanie z koperkiem
by Filip Musioł • • 1 Comment
Składniki: 1 kg lina 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy z oliwek 3 łyżki mąki ½ szkl śmietany 1 szkl bulionu warzywnego 2 łyżki posiekanego koperku sól pieprz Sposób wykonania: Ryby dokładnie oczyścić po czym podzielić na mniejsze kawałki. Oprószyć je solą i obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty…