Składniki; 4 filety z soli 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki słodkiego chili 2 ząbki czosnku 1 cebula cienkie paski skórki cytrynowej sól Sposób wykonania: Do miseczki wlać 1 łyżkę oliwę z oliwy oraz sos chili. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać. Następnie…
Tag: ryby
Porady i Ciekawostki
Wędzony łosoś z ogórkiem i awokado
by Marta Olesiński • • 0 Comments
Składniki: 20 dag wędzonego łososia 1 cebula 1 cytryna 3 ogórki konserwowe 1 gałązka koperku 1 awokado Sposób wykonania: Łososia pokroić w kostkę, która ułożyć na środku półmiska. Następnie posiekaną cebulę ułożyć wokół łososia, tworząc tzw. „wianuszek”. Tak sam rozłożyć pokrojone ogórki oraz miąższ z awokado. Na koniec udekorować plasterkami cytryny i gałązką koperku.
Porady i Ciekawostki
Śledzie ala tatar
by Jolanta Płaczek • • 0 Comments
Składniki: 4 filety 1 cebula kilka ogórków konserwowych kilka marynowanych grzybków słoiczek kaparów 1 cytryna pieprz Sposób wykonania: Śledzie pokroić w drobniutką kostkę i ułożyć je na środku półmiska. Następnie drobno posiekać cebulę i wokół śledzia zrobić z niej wianuszek. Z grzybami i kaparami postąpić tak samo. Całość oprószyć pieprzem. Na koniec udekorować plasterkami cytryny.