Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryby na naszym stole

Halibut z pieczarkami

Skład: 1kg ryby 25dkg pieczarek 1 łyżka mąki 3 cebule 1/2 szklanki śmietany sól pieprz sok z 1/2 cytryny 2łyżki posiekanej naci pietruszki lub koperku tłuszcz do smażenia   Sposób wykonania: Rybę umyć, oskrobać, odciąć łeb i płetwy, oczyścić i opłukać, a następnie skroić filety i pokroić w równe porcję. Każdą porcję skropić sokiem z…

Pstrąg faszerowany 2

Skład: średnie pstrągi ilość dowolna nać pietruszki i selera czosnek czerwona cebula sól lub wedgetta Sposób przyrządzenia: Ryby sprawić pozostawiając łby. Nać posiekać z czosnkiem i solą żeby puściła trochę soku, cebule pokroić w drobne piórka. Nafaszerować ryby i odstawić na 1 2 godz. w chłodne miejsce. Piec w piekarniku lub na grilu w specjalnych…

Bakłażan po grecku

Skład:3 bakłażany 05kg mięsa mielonego żółty ser Sposób wykonania: Bakłażana umyć i osuszyć przekroić wzdłuż i dobrze posolić. Mięso mielone najlepiej mieszane niezbyt tłuste przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, możemy dać szczyptę pieprzu ziołowego /polecam/odstawić na 15 min. Gotowe mięso kładziemy na bakłażana dociskając rękom aby dobrze przyległo. Piekarnik nagrzać do tem.190 stopni piec…

Rafaello

Skład: 8 paczek herbatników 20dkg wiórek kokosowych 1,5 kostki masła 2 cukry waniliowe 1 litr mleka 2-3 żółtka 1 szklanka cukru 3 płaskie łyżki mąki tortowej 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej Sposób wykonania: 3 szklanki mleka wlać do rondla zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W misce rozrobić żółtka z mąką tortową, ziemniaczaną i pozostałą…

Kotlety wieprzowe na sposób z Kolozsvar

 Skład:

1,2kg wieprzowiny, szynka

300g cebuli

100g smalcu

400g wędzonej wieprzowiny

1,5kg kwaszonej kapusty

150g koncentratu pomidorowego

kilka łyżek śmietany

sól, papryka

Sposób wykonania:

Posiekaną cebulę przesmażyć, dodać mieloną paprykę i koncentrat, wlać wodę. Mięso pokroić na kotlety, posolić i włożyć do cebuli. Dusić pod przykryciem. Gdy mięso jest już wpół miękkie, dodać kapustę i pokrajaną w kostkę wędzoną wieprzowinę. Po ugotowaniu dodać śmietanę.