Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryby na naszym stole

Jarska sałatka z greipfruta I

Skład: główka sałaty grejpfrut 2 pomarańcze 20 zielonych oliwek 1 papryka pęczek szczypiorku z dymki 2 łyżki soku cytr. 2 łyżki oliwy słonej lub z oliwy sól, pieprz, cukier do smaku.   Sposób wykonania: Sałatę rozebrać, umyć i osuszyć, liście ułożyć w salaterce. Szczypiorek pokroić na centymetrowe kawałki. Oliwki przeciąć i usunąć pestki albo użyć…

Pikantna sałatka owocowa

Skład: 2 gruszki 2 winne jabłka 2 brzoskwinie 4 morele 4 spore śliwki lub renklody łyżka oliwy 3/4 szklanki wytrawnego wina szczypta gałki muszk. pół łyżeczki otartej skorki cytr., cały  puder.   Sposób wykonania: Gruszki i jabłka obrać, pokroić w paski lub kostkę, skropić winem. Brzoskwinie pokroić w ósemki, morele i siwki w ćwiartki. Wymieszać…

Sałatka brzoskwiniowo-szparagowa

Skład: 3 brzoskwinie 250 g szparagów pół szklanki majonezu szklanka. jogurtu lub kwaśnej śmietany 2 łyżki soku cytrynowego siekany koperek liście sałaty sól, cukier do smaku. Sposób wykonania: Ugotowane szparagi pokroić na 3 cm. kawałki. Brzoskwinie sparzyć i obrać ze skorki, przekroić, odrzucić pestki, pokroić w kostkę. Majonez połączyć z jogurtem (zdrowiej) lub śmietana +…