Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryby na naszym stole

Sałatka z zielonych pomidorów na zimę

  Skład: zielone pomidory przyprawy Sposób wykonania: Wyrośnięte ale zielone pomidory pokroić w poprzek na plasterki pół cm i przesypać solą, 2dkg na kg pomidorów, wymieszać i zostawić na 3-4 godz. Potem zlać wytworzony sok, na dno słoików dać przyprawy, po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, listek laurowy, troszkę gorczycy. Na przyprawach ułożyć ściśle…

Mięso jelenia – kilka informacji.

 Chyba nie ma takiego drugiego zwierzęcia, które jak jeleń było przez tysiąclecia otaczane równie wielkim kultem. Nie dziw więc, że jest on bohaterem niezliczonych legend. Do czasów nowożytnych uważano jelenia za królewską zwierzynę, na którą wolno byto polować tylko szlachetnie urodzonym. Natomiast jeżeli ktoś chce dzisiaj zapolować na jelenia, robi to najczęściej za pomocą noża…

Pizza „Pychotka”

Skład: 1kg maki 40g drożdży 1/2 l wody 1/2 szklanki oleju ciut soli Farsz: pieczarki papryka ser żółty oregano czosnek i co kto lubi i co kto znajdzie w domu ketchup Sposób przyrządzenia: Ugnieść ciasto. podzielić na porcje – kulki. Ułożyć placuszki na PATELNI!!!! Smażyć. Ale ja tez piekłam i nawet bardziej mi smakowało. ok…

Chili

Skład: duża cebula papryka 120g pieczarek 2 ząbki czosnku wołowina bez kości kilka pomidorów 500g czerwonej fasoli z puszki sól, pieprz Cayenne, chili, pieprz czarny, reszta przypraw do smaku   Sposób wykonania: Dusimy na oleju cebulę pokrojoną w cienkie plasterki, paprykę pokrojoną w kostkę, pieczarki (około 120 g ) przekrojone na połówki i 2 posiekane…