Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryby na naszym stole

Bigos bosmański

Skład:
60 dag kapusty kwaszonej, tłuszcz,
10 dag cebuli,
2 dag mąki,
15 dag parówek cienkich,
25 dag wieprzowiny bez kości,
25 dag strąków papryki,
4 dag koncentratu pomidorowego,
15 dag pieczarek,
sól, pieprz, papryka mielona,
przyprawa do zup,
majeranek, cukier i curry do smaku.

Pizza z grzybami.

Skład: 40 dag mąki 2 dag drożdży olej szklanka mleka 1 łyżeczka cukru 2 łyżki koncentratu pomidorowego oregano sól 15 dag pieczarek lub leśnych grzybów 1 cebula 2 łyżki czarnych oliwek rozmaryn 1 łyżka ząbków marynowanego czosnku Sposób przyrządzenia: Do mąki dodać cukier, szczyptę soli, wkruszyć drożdże, dodać 3 łyżki oleju, wlać ciepłe mleko, zagnieść…

Pory zapiekane z pieczarkami i parówkami.

Skład: 2 pory, 20 dag pieczarek, 4 parówki, 4 łyżki oleju, 4 łyżki utartego żółtego sera, 1 jajko, 1/4 szklanki śmietany, sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pory umyć, pokrajać w półplasłerki. Pieczarki umyć, obrać i też pokrajać w półplasłerki. Parówki obrać z osłonek i pokrajać w krążki. Ser zetrzeć na tarce. Rozdrobnione pory podsmażyć na rozgrzanym…

Gulasz wołowy po meksykańsku.

Skład: 1,2 kg wołowiny na gulasz w kawałkach 2,5 do 3 cm 2 łyżeczki oleju roślinnego 2 duże pokrojone w drobną kostkę cebule, 4 ząbki czosnku, zmiażdżone 1/2 l rosołu wołowego 1 szklanka łagodnego lub średnio pikantnego sosu chili 1 średnia cukinia pokrojona w cienkie plasterki 4 łyżeczki mąki kukurydzianej , rozpuszczonej w 1/4 szklanki…