Składniki: 2 torebki ryżu(najlepiej z dodatkiem "dzikiego ryżu") 2 udka z kurczaka wędzonego puszka kukurydzy konserwowej 1/2 szklanki rodzynek 1/2 szklanki orzechów włoskich 3 łyżki posiekanych orzechów laskowych puszka ananasa sól i pieprz do smaku jogurt naturalny majonez Sposób przyrządzenia: Ryż gotujemy. Wszystkie składniki kroimy i wrzucamy do jednej miseczki! Z soku ananasowego, jogurtu naturalnego…
Tag: ryby na naszym stole
Sałatki z tuńczykiem
Sałatka z tuńczyka warstwowa
by iwi • • 2 komentarze
Oto sałatka z tuńczyka wysmienita jako przystawka Składniki : 2 puszki tuńczyka w oleju 2 małe majonezy 40 dag sera żółtego(najlepiej mocno słony) 3 ogórki kiszone 2 łyżki musztardy 7 jaj Sposób przyrządzenia: Składniki układamy warstwami, nie mieszamy ich ze sobą. 1-wsza warstwa: utarte na tarce o najwiekszych oczkach białka z jaj 2-ga warstwa: połowa…
Karp
Galantyna z karpia po polsku*
by marek • • 0 Comments
* Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: Filety z karpia (ze skórą, bez ości) – 1000 g Cebula (obrana) – 80 g Seler (obrany) – 30 g Wino białe wytrawne – 0,05 l Bułka – 100 g Masło – 50 g Mleko – 0,08 l Jaja – 2 szt. Sól Pieprz czarny (świeżo zmielony) Gałka muszkatołowa…
Desery
Truskawki w czekoladzie.
by Viesja • • 0 Comments
Składniki: 250g truskawek czekolada gorzka-kilka kostek śmietana cukier-puder bita śmietana Sposób przyrządzenia: Truskawki myjemy i osuszamy zostawiając szypułki. Czekoladę podgrzewamy , dodajemy trochę śmietany. Dwa talerze posypujemy cukrem-pudrem. Truskawki do połowy zanurzamy w czekoladzie i kładziemy na talerze. Dekorujemy bitą śmietaną. Deser nadaje się na Walentynki, ponieważ truskawki w czekoladzie to znany afrodyzjak. Smacznego!
Nie posortowane
Cannelloni
by Viesja • • 0 Comments
Składniki: 10 szt. cannelloni 200-250 g startego żółtego sera Nadzienie: ok.500g mielonej wołowiny 4-5 plastrów włoskiej mortadeli 1 duża cebula tłuszcz do smażenia pieprz i sól 5-6 łyżek sosu pomidorowego Sposób przyrządzenia: Pokrojoną cebulę podsmażamy na tłuszczu, dodajemy zmielone mięso. Smażymy, ciągle mieszając, aż mięso będzie miękkie. Dodajemy sos pomidorowy, pokrojoną mortadelę, dobrze mieszamy i…