Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: rybne

Filet z pangi z fasolą i pomidorami

Składniki: 1 kg grubych filetów z pangi 1 cebula 1 puszka fasoli białej ½ szklanki pokrojonych oliwek bez pestek 15 pomidorków koktajlowych posiekana natka pietruszki i bazylia 2 łyżki oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę smażyć 2 minuty mieszając, dodać fasolę obsączoną z oliwy i wypłukaną,…

Pieczony filet z flądry

Składniki: 1 kg ryby filetów z flądry 1 duża cebula sok z cytryny 1 ½  łyżeczki estragonu 2 łyżki masła 2 łyżki tartej bułki sól utłuczony pieprz i liść laurowy Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, oczyścić, osączyć na papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny i natrzeć estragonem, obłożyć obranymi cienkimi plastrami cebuli. Pozostawić na około 2…