Składniki: 4 sprawione pstrągi 2 łyżki masła 2 łyżki oleju Sos: ¾ szklanki dobrego kefiru ¾ szklanki śmietany kremowej 1 łyżka likieru miodowego sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Pstrąga dokładnie umyć, zwłaszcza jamę brzuszną, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i masło, smażyć na nim pstrągi aż skóra stanie się chrupiąca. Pozostałe…
Tag: rybne
Listy
Makaron z tuńczykiem Edyty
by Edyta Mikołajczyk • • 0 Comments
Składniki: makaron jakiś gruby mogą być np kolanka (na pewno nie nitki) 2 puszki tuńczyka 1 kukurydza przyprawa do spaghetti lub po prostu bazylia oregano przecier pomidorowy słodki np Petti Sposób wykonania: Do odcedzonego makaronu dodajemy przyprawę do spaghetti lub bazylie i oregano 2 puszki tuńczyka kukurydze. Całość mieszamy na wolnym ogniu przez 2 min.…