Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrąg smażony, z sosem śmietanowym podawany

Składniki:

  • 4 sprawione pstrągi
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju
    Sos:
  • ¾ szklanki dobrego kefiru
  • ¾ szklanki śmietany kremowej
  • 1 łyżka likieru miodowego
  • sól, biały pieprz

    Sposób przyrządzenia:

    Pstrąga dokładnie umyć, zwłaszcza jamę brzuszną, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i masło, smażyć na nim pstrągi aż skóra stanie się chrupiąca. Pozostałe składniki zmiksować. Sos podawać jako dodatek do ryby.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Monika Dobrosz

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *