Składniki: 400 g tuńczyka z puszki banan 250 ml majonezu łyżeczka soku cytrynowego 3 jajka ugotowane na twardo słodka papryka sól 125 ml chudego jogurtu Sposób wykonania: Tuńczyka rozdrobnić widelcem na kawałki. Obrany banan pokroić na plasterki. Następnie majonez wymieszać z sokiem z cytryny oraz jogurtem. Doprawić do smaku solą oraz słodką papryką. Sosem polać…
Tag: rybne
Listy
Surówka z rybą i ogórkiem
by Alan Góralczyk • • 0 Comments
Składniki: 40 dag ugotowanej ryby 1 wędzona ryba 1-2 ogórki sos: 2 łyżki tartego chrzanu 1/2 łyżeczki musztardy 2 łyżki oleju 1 łyżka soku z cytryny l 1 ½ szklanki śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Z ryb oddzielić mięso i porwać na mniejsze kawałki. Natomiast ogórki pokroić w kostkę. Następnie chrzan wymieszać z musztardą,…
Listy
Filety z pangi zapiekane z pieczarkami Iwony
by Iwona podgórna • • 0 Comments
Listy
Pstrąg w ziarnach sezamu Iwony
by Iwona podgórna • • 0 Comments
Składniki: 4 sprawione pstrągi 2 łyżki masła 3 łyżki mąki 2 szklanki bulionu warzywnego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka startego chrzanu jajko 4 łyżki ziaren sezamu 6 łyżek oleju sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Masło stopić wsypać łyżkę mąki i zasmażyć. Wlać bulion i mieszając zagotować, dodać sok z cytryny i chrzan,…
Listy
Łosoś z piekarnika Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z łososia 2 cytryny 4 łyżki oliwy sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: 2 cytryny umyć, z jednej wycisnąć sok, drugą pokroić w plasterki. Filety umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Blachę posmarować łyżką oliwy, ułożyć kawałki ryby, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i 3 łyżkami oliwy. Piekarnik rozgrzać…