Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: rybne

Sałatka z tuńczyka z bananem

Składniki:  400 g tuńczyka z puszki  banan  250 ml majonezu  łyżeczka soku cytrynowego  3 jajka ugotowane na twardo  słodka papryka  sól  125 ml chudego jogurtu Sposób wykonania: Tuńczyka rozdrobnić widelcem na kawałki. Obrany banan pokroić na plasterki. Następnie majonez wymieszać z sokiem z cytryny oraz jogurtem. Doprawić do smaku solą oraz słodką papryką. Sosem polać…

Surówka z rybą i ogórkiem

Składniki: 40 dag ugotowanej ryby 1 wędzona ryba 1-2 ogórki   sos: 2 łyżki tartego chrzanu 1/2 łyżeczki musztardy 2 łyżki oleju 1 łyżka soku z cytryny l 1 ½ szklanki śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Z ryb oddzielić mięso i porwać na mniejsze kawałki. Natomiast ogórki pokroić w kostkę. Następnie chrzan wymieszać z musztardą,…

Pstrąg w ziarnach sezamu Iwony

Składniki: 4 sprawione pstrągi 2 łyżki masła 3 łyżki  mąki 2 szklanki bulionu warzywnego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka startego chrzanu jajko 4 łyżki ziaren sezamu 6 łyżek oleju sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Masło stopić wsypać łyżkę  mąki i zasmażyć. Wlać bulion i mieszając zagotować, dodać sok z cytryny i chrzan,…

Łosoś z piekarnika Iwony

Składniki: 1 kg filetów z łososia 2 cytryny 4 łyżki oliwy sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: 2 cytryny umyć, z jednej wycisnąć sok, drugą pokroić  w plasterki. Filety umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Blachę posmarować łyżką oliwy, ułożyć  kawałki ryby, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i 3 łyżkami  oliwy. Piekarnik rozgrzać…