Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Karp w sosie z pomidorów i grzybów

Składniki: 1 karp o wadze około 1,5 kg 5 łyżek mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej sól, pieprz olej Sos: 10 dkg pieczarek lub grzybów leśnych 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 2 cebule 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/3 szklanki gęstej śmietany kremowej 2 szklanki bulionu rybnego posiekana natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia:…

Karp po śródziemnomorsku

Składniki: 1 kg filetów z karpia 5 filetów anchois 5 łyżek mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej sól, pieprz olej Sos: 10 dkg boczku 1 cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 szklanka śmietany kremowej sól, pieprz, papryka do smaku Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić. Po 15 minutach porcje ryby od strony…

Filet z łososia z sosem z owoców tropikalnych

Składniki: 1 kg filetów z łososia 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki sezamu sól, pieprz olej i masło do smażenia Sos: 4 łyżki pokrojonych w kostkę owoców (mango, nektarynka, pomarańcza, awokado…) 4 łyżki jogurtu 1 łyżeczka soku z cytryny sól, mielone chili do smaku Sposób przyrządzenia: Ryby dokładnie umyć, osuszyć, przyprawić…

Pstrąg smażony, z aromatycznym sosem podany

Składniki: 1 kg sprawionych pstrągów 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki oliwy sól, pieprz Sos: 2 łyżki koniaku 2 szklanki białego wina 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 cebula 2 ząbki czosnku goździki i tarta gałka muszkatołowa do smaku sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Ryby dokładnie umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem,…