Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Rolmopsy z żurawiną

Składniki: 1 kg solonych filetów śledziowych 2 spore cebule 4 ogórki kiszone jedno jabłko szklanka żurawiny 6 łyżek majonezu sól cukier do smaku mleko Sposób przygotowania: Filety śledziowe wymoczyć w mleku. Na filetach położyć cieniutki plasterek ogórka i cebuli, zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką. Jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać jabłko z…

Filet z dorsza zapiekany z kaszą gryczaną

Składniki: 50 dkg filetów z dorsza 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz olej 2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej 3 łyżki masła 1 szklanka sosu pomidorowego 3 łyżki tartego parmezanu Sposób przyrządzenia: Filety z dorsza umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić. Mąki wymieszać. Porcje ryby obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać mocno…

Filet z dorsza pieczony z szynką

Składniki: 3 filety z dorsza ze skórą szynka w plastrach sól, pieprz oliwa Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć. Każdy filet ponacinać w poprzek nożem, przyprawić solą i pieprzem. Szynkę pokroić w paski, do każdego nacięcia w filecie z dorsza włożyć pasek szynki. Tak przygotowaną rybę ułożyć na blasze do pieczenia, posmarować oliwą. Piec w dobrze…