Składniki: 2 puszki tuńczyka 1 ogórek konserwowy 2 łyżki majonezu sól sok z cytryny Sposób wykonania: Tuńczyk razem z majonezem zmiksować. Następnie dodać drobno pokrojonego ogórka. Jeszcze raz wymieszać i doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny.
Tag: ryba
Listy
Pasta z łososia Ewy
by Ewa Wójcik • • 0 Comments
Składniki: 200 g wędzonego łososia 2 łyżki słodkiej śmietany sól pieprz sok z cytryny Sposób wykonania: Łososia z dodatkiem śmietany zmiksować na gładką pastę. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem cytryny.
Listy
Pasta z wędzonej makreli z ogórkiem
by Ryszard Dąbrowski • • 0 Comments
Składniki: 1 makrela 1 ogórek konserwowy 2 łyżki śmietany sok z cytryny sól pieprz cukier Sposób wykonania: Z makreli usunąć ości oraz skórkę po czym mięso rozgnieść widelcem. Dodać do niego drobno pokrojonego ogórka oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.