Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Wędzony pstrąg z chrzanem

Składniki: 300 g filetów pstrąga 200 ml śmietanki kremówki 2 łyżki chrzanu sól cukier sok z cytryny 1 cytryna Sposób wykonania: Filety pokroić na mniejsze kawałki, które ułożyć na talerzu i skropić sokiem cytryny. Następnie śmietanę ubić na sztywno po czym połączyć ja z chrzanem i doprawić do smaku solą oraz cukrem. Śmietanę wylać na…

Pasta z sardynek i bryndzy

Składniki: 100 g bryndzy 100 g serka śmietankowego 200 g sardynek 2 łyżki śmietany sól pieprz sok z cytryny Sposób wykonania: Bryndze rozetrzeć widelcem po czym dodać do niej śmietanę, serek oraz rozgniecione sardynki. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.