Składniki: 2 puszki tuńczyka 1 puszka kukurydzy 1 czerwona cebula 1 zielona papryka 1 czerwona papryka 2 żabki czosnku 1 łyżeczka musztardy 4 łyżki oliwy 3 łyżki octu winnego sól pieprz Sposób wykonania: Tuńczyk odsączyć z zalewy i rozdrobnić na mniejsze kawałki. Kukurydze również odsączyć z zalewy, cebulę i czosnek posiekać a papryki pokroić na…
Tag: ryba
Listy
Ryba w ziołach z papryczką chili
by Paulina Głuch • • 0 Comments
Składniki: ½ kg ryby (serwicz) 1 łyżeczka soli oregano sok z limety 3 cebulki dymki papryczka chili świeża kolendra Sposób wykonania: Rybę skropić sokiem z limety i oprószyć solą oraz oregano. Odstawić na 10 minut. Po tym czasie dodać posiekaną cebulkę, chili oraz kolendrę. Całość wymieszać.
Listy
Barramundi x 4
by Marek • • 0 Comments
Barramundi – Lates calcarifer – to dwuśrodowiskowa ryba z rzędu okoniokształtnych żyjąca zarówno w wodach słodkich jak i słonych. Naturalne miejsca występowania tej ryby to Australia, Azja i wody Oceanu Spokojnego Dorasta do długości 1,8 m i wagi 60 km. W handlu oferowane są zazwyczaj tusze i filety do wagi 1 kg. Obecnie ryba ta pozyskiwana jest z hodowli. Smakoszy zachwyca niepowtarzalnym, wyśmienitym smakiem, białym i delikatnym mięsem, brakiem drobnych ości. Oferowana jest w najlepszych restauracjach świata.
Barramundi można przyrządzać na wszystkie znane sposoby . Czy to duszona, pieczona, smażona czy gotowana smakuje znakomicie. Coraz większe zapotrzebowanie na tę rybę przyczyniło się do uruchomienia pierwszej w Polsce hodowli barramundi pod Olsztynem.
Listy
Pasta ze szprotek wg Urszuli
by Urszula Gondek • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka szprotek 2-3 pomidory pokrojone w kostkę 1 ogórek też pokrojony w kostkę 30dkg białego sera natka pietruszki do posypania Sposób wykonania: Szprotki rozetrzeć z pomidorami oraz serem. Dodać jeszcze ogórki i całość dokładnie wymieszać. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.
Listy
Pasta z makreli i sera feta
by Izabela Walaszczyk • • 0 Comments
Składniki: makrela 1 op sera feta Sposób wykonania: Z makreli usunąć skórę i ości. Dodać pokrojony ser feta i dokładnie utrzeć.