Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Pasta z tuńczyka i sera

Składniki: 4 jajka 20-30 dkg białego sera ½ pęczka szczypiorku tuńczyk w sosie własnym sól pieprz do smaku 1-2 łyżki majonezu Sposób wykonania: Ugotowane jajka posiekać i rozetrzeć razem z serem. Dodać jeszcze szczypiorek i kawałki tuńczyka. Jeszcze raz wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Aby składniki lepiej się połączyły można dodać majonez.

Sałatka z ryżu u tuńczyka

Składniki: puszka tuńczyka torebka ugotowanego ryżu puszka kukurydzy trochę posiekanej cebuli sol pieprz Sposób wykonania: Tuńczyka rozdzielić widelcem na mniejsze kawałki. Dodać go do ryżu razem z odsączoną z zalew y kukurydzą i posiekaną cebulą. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Sałatka z tuńczyka i sera

Składniki: 1 puszka tuńczyka kawałek sera żółtego 6 jajek por majonez jogurt naturalny sól pieprz Sposób wykonania: Tuńczyka rozdrobnić widelcem, ser pokroić w kostkę, pory na krążki a jajka ugotowane na twardo na cząstki. Całość polać majonezem wymieszanym z jogurtem. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Sałatka ze śledzi

Składniki: 2 solone śledzie 4 jajka 1 średnia cebula łyżeczka musztardy szczypta cukru zielona pietruszka Sposób wykonania: Śledzie pokroić w paski, jajka na cząstki a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku musztardą oraz cukrem. Udekorować natką pietruszki.