Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Pstrąg pieczony z fankułem i ziołami

Składniki: 4 pstrągi sól, pieprz sok z cytryny 1 oczyszczony, pokrojony w kostkę fankuł 1 łyżka masła 4 łyżki posiekanych ziół: natka pietruszki, trybula, rozmaryn i tymianek cytryna pokrojona w ćwiartki Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać masło, dodać fankuł, smażyć mieszając aż zacznie się rumienić. Tuszki pstrąga sprawić, umyć, osuszyć. Ryby skropić sokiem z cytryny,…

Filet z tilapii pieczony w warzywach

Składniki: 3 filety z tilapii szczypta kurkumy 1 łyżeczka soku z cytryny 1 cebula pokrojona w plastry 1 pokrojony w kostkę pomidor 1 łyżeczka posiekanego czosnku 1 łyżka posiekanej naci kolendry 1 łyżka posiekanej naci pietruszki sól, pieprz Marynata: 1 łyżka soku z cytryny ½ łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki tartego imbiru szczypta suszonej kozieradki sól…

Roladki z flądry

Składniki: 6 filetów z flondry 2 szklanki pokrojonej w drobną kostkę bułki 1 cebula pokrojona w kostkę 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 6 łyżek tartego sera Camembert sok z cytryny sól, pieprz 6 łyżeczek majonezu Sposób przyrządzenia: Filety skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Kostki bułki wymieszać z jajkiem, natką pietruszki, serem, dokładnie…

Tilapia w pikantnej panierce z parmezanu pieczona

Składniki: 4 grube filety z tilapii ½ szklanki tartego parmezanu 2 łyżki mąki pszennej ½ łyżeczki papryki ostrej ¼ łyżeczki soli szczypta pieprzu 1 jajko 2 łyżki mleka Sposób przyrządzenia: Ser, pieprz, sól, paprykę i mąkę wymieszać. Jajko zmiksować z mlekiem. Porcje ryby zamoczyć w jajku z mlekiem, obtoczyć dokładnie w serowej panierce. Porcje ryby…

Przekąska z ogórka, sera i wędzonego łososia

Składniki: 20 plastrów świeżego ogórka o grubości 5 mm każdy 1 opakowanie twarogu o smaku ziołowo czosnkowym = śmietana wędzony łosoś w plastrach pokrojony w kwadraty o boku 2,5 cm Sposób przyrządzenia: Ser wymieszać ze śmietaną aby uzyskać masę nadającą się do wygniatania z rękawa do zdobienia ciast. Na każdy plaster ogórka wycisnąć z rękawa…