Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Carpaccio z łososia Teresy

Składniki: 20 dag wędzonego łososia 2 łyżki parmezanu 2 łyżki wody mineralnej 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego 1 łyżka musztardy 1 łyżka kaparów sól pieprz cukier Sposób wykonania: Plastry wędzonego łososia ułożyć na półmisku. Udekorować je startym na dużych oczkach parmezanem oraz kaparami. Następnie  do słoika wlać oliwę, ocet winny, musztardę,…

Śledź w śmietanie jabłkiem

Składniki: 4 filety śledziowe 1 cebula 1 jabłko winne 1 łyżka soku z cytryny 1 op śmietany szczypta cukru pudru szczypta soli i pieprzu Sposób wykonania: Filety przełożyć do miseczki. Następnie cebulę drobno posiekać a obrane jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Całość przełożyć do śmietany i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku  sokiem z…

Łosoś w sosie z fasoli

Składniki: 1 kg świeżego łososia 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżka posiekanego  imbiru 2 łyżki posiekanej cebuli 2 ząbki czosnku 2 łyżki wytrawnego białego wina 1 łyżeczka oleju sezamowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka cukru sól pieprz   Sposób wykonania: Fasolę odcedzić pozostawiając połowę zalewy. Następnie dodać do niej posiekany imbir, cebulę oraz…

Pstrąg w kminku

Składniki: 4 małe pstrągi 4 gałązki pietruszki 4 plastry cebuli Marynata: sok z 1 cytryny 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki kminku Sposób wykonania: Sok z cytryny wymieszać  z oliwa z oliwek. Następnie dodać sól, pieprz oraz kminek i całość dokładnie wymieszać. Do powstałej marynaty włożyć oczyszczone pstrągi…