Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Dorsz w boczku z grilla

Składniki: 1 kg filetów z dorsza 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka tymianku kilka plasterków boczku sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczone filety z dorsza pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć je pieprzem i posmarować musztardą. Następnie każdy kawałek ryby owinąć plasterkiem boczku. Spiąć wykałaczką aby roladki się nie rozpadły. Piec na grillu ze wszystkich stron do momentu,…

Szaszłyki z węgorza z kawałkami chleba

Składniki: 80 dag węgorza 4 kromki chleba 2 cebule sól pieprz Sposób wykonania: Rybę oczyścić i pokroić na kawałki, które oprószyć solą. Następnie cebulę pokroić na plastry a chleb na kawałki. Nabijać na przemian na szpadki do szaszłyków. Posypać całość solą oraz pieprzem i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 15 minut. W trakcie pieczenia co…