Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Pstrąg marynowany Justyny

Składniki: 4 pstrągi 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu 2 łyżki białego wytrawnego wina 3 łyżki bułki tartej 4 łyżki masła 1 jajko sól pieprz Sposób wykonania: Pstrągi dokładnie oczyścić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Następnie oliwę wymieszać z winem, octem, solą oraz pieprzem. Powstałą marynatą zalać pstrągi i wstawić na kilka godzin…

Pstrąg z migdałami i fenkułem

Składniki: 4 pstrągi 3 bulwy fenkułu 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki garść płatków migdałowych ½ cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczony fenkuł pokroić na plasterki i obsmażyć je na rozgrzanym tłuszczu. Następnie pstrągi oprószyć je solą oraz pieprzem i obtoczyć w płatkach migdałowych. Przełożyć je na patelnie…