Składniki: 20 dag wędzonego łososia 1 cebula 1 cytryna 3 ogórki konserwowe 1 gałązka koperku 1 awokado Sposób wykonania: Łososia pokroić w kostkę, która ułożyć na środku półmiska. Następnie posiekaną cebulę ułożyć wokół łososia, tworząc tzw. „wianuszek”. Tak sam rozłożyć pokrojone ogórki oraz miąższ z awokado. Na koniec udekorować plasterkami cytryny i gałązką koperku.
Tag: ryba
Porady i Ciekawostki
Śledzie ala tatar
by Jolanta Płaczek • • 0 Comments
Składniki: 4 filety 1 cebula kilka ogórków konserwowych kilka marynowanych grzybków słoiczek kaparów 1 cytryna pieprz Sposób wykonania: Śledzie pokroić w drobniutką kostkę i ułożyć je na środku półmiska. Następnie drobno posiekać cebulę i wokół śledzia zrobić z niej wianuszek. Z grzybami i kaparami postąpić tak samo. Całość oprószyć pieprzem. Na koniec udekorować plasterkami cytryny.
Porady i Ciekawostki
Łosoś z kozim serem z koperkiem
by Adrianna Stawska • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Roladki z łososia z białym serkiem
by Artur Ptaszyński • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Pstrągi w kminku z natką
by Lidia Boroń • • 0 Comments
Składniki: 4 pstrągi 4 gałązki pietruszki 4 plastry cebuli sok z 1 cytryny 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki kminku Sposób wykonania: Do miseczki wlać sok z cytryny. Dodać oliwę z oliwek, kminek oraz sól i pieprz do smaku. Do powstałej maranty włożyć wypatroszone ryby i odstawić na…