Składniki:
- 80 dag filetów suma
- 40 dag kwaśnych jabłek
- ½ szkl śmietany
- 1 łyżka masła
- sok z ½ cytryny
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- szczypta cukru
- sól
- pieprz
Składniki: 80 dag miętusa 4 plastry boczku 1 zielona papryka 1 cebula 4 łyżki mąki ¼ szkl oliwy z oliwek ¾ szkl mleka 2 łodyżki posiekanego koperku sól pieprz Sposób wykonania: Boczek pokroić na paseczki, które przesmażyć na rozgrzanej patelni. Wówczas dodać pokrojoną paprykę pozbawioną gniazd nasiennych oraz pokrojona w piórka cebulę. Całość dusić na…
Składniki; 4 filety z soli 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki słodkiego chili 2 ząbki czosnku 1 cebula cienkie paski skórki cytrynowej sól Sposób wykonania: Do miseczki wlać 1 łyżkę oliwę z oliwy oraz sos chili. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać. Następnie…