
Składniki:
- ½ kg sera feta
- ½ szkl miodu
- ¼ szkl wody
- 1 łyżka rozmarynu
- 1 łyżeczka pokruszonego czerwonego pieprzu
We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ...
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.
Składniki: ½ l białego octu winnego kilka ziarenek pieprzu 2 gałązki rozmarynu kilka winogron gałązka tymianku Sposób wykonania: Do sparzonej wrzątkiem butelki włożyć ziarenka pieprzu, rozmaryn, winogrona oraz tymianek. Całość zalać octem i odstawić aby wszystkie składniki się przegryzły. Aby przyśpieszyć ten proces można zalać zioła ciepłym octem. Następnie ocet przecedzić, przelać o butelki i…
Składniki: 4 kotlety ze schabu 1 łyżeczka rozmarynu ½ łyżeczki szałwii 1 ząbek czosnku ½ szkl białego wytrawnego wina sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczone kotlety natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, rozmarynem oraz szałwią. Oprószyć solą oraz pieprzem i przełożyć na patelnię. Podlać szklanką wody i trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 45 minut. Po…
Składniki: 250 g mąki 225 g masła 250 g startego sera gruyere ½ łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki posiekanego rozmarynu 1 żółtko Sposób wykonania: Mąkę, masło, ser, pieprz oraz rozmaryn dokładnie wyrobić w robocie kuchennym. Gdy powstanie gładkie ciasto rozwałkować na placek o grubości 5mm. Wyciąć z niego foremkami ciasteczka. Ułożyć je na blasze wysmarowanej tłuszczem.…
Składniki: łyżeczka szałwii łyżeczka rozmarynu 2 ząbki czosnku Łyżeczka soli łyżeczka pieprzu 4 kotlety wieprzowe 2 łyżki masła łyżka oliwy z oliwek ¾ szkl wytrawnego białego wina Sposób wykonania: Posiekany czosnek wymieszać z rozmarynem, szałwią, solą oraz pieprzem. Powstałą mieszanką natrzeć mięso. Wówczas zarumienić kotlety z obu stron na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Następnie…