Składniki:
- 6 szkl rosołu
- duży pęczek koperku
- 1 szkl śmietany
- 2 łyżki mleka
- łyżeczka mąki
- 4 jajka
- sól
Składniki: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 10 dag słoniny 1 cebula 1 szkl rosołu ½ szkl madery 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki, oregano, tymianku i bazylii sól pieprz Sposób wykonania: W rondelku stopić słoninę pokrojoną w kostkę. Wówczas wyjąć skwarki a na tłuszczu przesmażyć posiekaną cebulę. Następnie oprószyć ją mąką, wrzucić masło i mieszając…
Składniki: 100 g wątroby cielęcej jajko 30 g masła 4 łyżki bułki tartej ząbek czosnku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Masło utrzeć razem z jajkiem po czym przełożyć do zmielonej wątroby. Dodać jeszcze natkę pietruszki, majeranek, czosnek oraz bułkę tartą. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą. Z…
Składniki: 1 kurczak o wadze około 1 kg 2 marchewki, obrane pokrojone w plastry 2 łodygi selera naciowego pokrojone w kostkę 1 pietruszka pokrojona w plastry1 cebula 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 5 posiekanych ząbków czosnku 4 łyżki masła 2 łyżki mąki sól, pieprz, kostki rosołowe do smaku Sposób przyrządzenia: W rondlu zalać wodą pokrojonego…