Składniki:
- 2 kanapki pumpernikla
- 1 jajko
- 1 łyżka masła
- ½ pomidora
- 1 kawałek wędzonego łososia
- 1 łyżka soku z cytryny
- koperek do dekoracji
- sól
- pieprz
Składniki: 4 wędzone filety pstrąga 2 łodygi selera naciowego ½ czerwonej papryki 1 ogórek konserwowy 100 g gęstej śmietany sól pieprz pumpernikiel w krążkach masło koperek Sposób wykonania: Z ryby zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Następnie seler, paprykę i ogórka drobno pokroić, wymieszać z rybą. Dodać jeszcze śmietanę, wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz…
Składniki: 2 średnie ogórki 1 opakowanie sałatkowego tofu "Orico" 2 kromki ciemnego chlebka pumpernikiel 1 ostra papryczka koperek do dekoracji 2 łyżki majonezu sojowego Wykonanie: Ogórki umyć i wytrzeć (nie obierać), pokroić w cienkie plasterki i poukładać na talerzu. Tofu sałatkowe pokroić i dodać do ogórków. Kromkę chlebka pokroić w kostkę i podsmażyć chwilkę na…
Składniki: • 100g pumpernikla • 2cl jałowcówki • 50g cukru • 50g masła • szczypta soli • 20g mąki • 1 łyżka borówek • 4 plastry surowej szynki • 1 łyżeczka naci buraczanej • 2 jaja • 200g śmietany • 1 łyżeczka chrzanu Sposób przyrządzenia: Okruszyny pumpernikla namoczyć w jałowcówce. Utrzeć cukier z masłem na…